fredag den 2. september 2011

Fisk med oliven og cherrytomater

Denne ret er inspireret af syden, sommer og varme...

1/2 side af en sandart, eller anden lys fisk. Laks eller ørred kan også bruges.
1-2 dl. hvidvin
200g. cherrytomater, halveret
150g. sorte oliven, gerne blandet
1 stk. rød chili, finthakket
1 citronsaft + skal
2 stk. rødløg
2 tsk. citronpeber
lidt havsalt
1/2 bundt basilikumsblade
lidt olivenolie


  1. Pres lidt citronsaft og drys revet citronskal over fisken og krydder med citronpeber.
  2. Dæk et ildfastfad med staniol. Kom hvidvin og citronsaft i bunden. Skær derefter den let presset citron i skiver og kom skiverne i bunden af fadet sammen med grove stykker løg.
  3. Kom fisken ovenpå citronskiverne og løgstykkerne.  Kom nu oliven, tomat, chili, basilikum ovenpå fisken, krydder med lidt havsalt og dryp lidt olivenolie hen over det hele.
  4. Luk nu staniolen om fisken så den bliver pakket ind som en lille pakke. Sørg for at staniolen er lukket helt tæt, da fisken skal dampe i de mange lækre ingredienser. Hvis stanniolet ikke lukker helt til, vil væsken fordampe og fisken kan blive tør.
  5. Kom i en forvarmet ovn på 200 grader i 20-30 minutter ved varmluft.
Det hele kan fint laves nogle timer inden den skal tilberedes, fisken skal blot stå i køleskabet.
Husk at nyde den skønne duft når du pakker stanniolet op. Pak den evt. op inde ved bordet.