onsdag den 11. april 2012

Hummersalat med tang og asparges

Hummerhaler
1 tsk. salt
1 spsk. eddike
1/2 bundt dild

Salat:
romansalat, i skiver
1 bundt asparges, i mindre stykker
1 bundt forårsløg, i tynde ringe
250 g. solmodne cherry tomater eller langtidsbagte cherrytomater, halveret
50 g. tang (købes ved fiskehandleren)

Dressing:
2 dl. græskyoghurt
citronsaft fra en halv - og skal fra en hel citron
1 spsk. citronpebber
1 bundt frisk dild, finthakket
1 stk. skalotteløg, fint hakket
1 tsk. dijon sennep
1 tsk. sød soya eller 1 tsk. honning

Tilberedning af hummerhalerne:
  1. Rens hummerhalerne ved at klippe rygskallen helt op og fjern tarmen.
  2. Kog hummerhalerne i let saltet vand med dild og eddike. Så snart hummerhalerne flyder til overfladen er de færdig. Kom de kogte hummerhaler en en skål med kold vand til de skal bruges.
  3. Pil hummerhalen ud skallen og de er klar til brug.
Tilberedning af dressingen:
  1. Bland alle ingredienserne godt sammen.
Tilberedning af salaten:
Fordel salaten på et stor fad, tallerken eller skål, hvorefter hummerhalerne blandes i. Server dressingen ved siden af.