tirsdag den 28. februar 2012

Citron og ingefærs honning


Citronskal fra 3 citroner, revet og fint hakket
10 cm ingefær, skåret i små tern
1 bøtte honning.

  1. Kom det fint hakket citronskal og ingefær i en gryde med honning. 
  2. Varm gryden op ved svag varme og rør jævenligt i honningen, så det ikke brænder på. Det er vigtigt at det ikke bliver for varmt, da det skal blot varme så citronenen frigiver sine olier. Lad honning være varmet op i ca. 30 minutter, og husk at røre i den.
  3. Kom honningen med citron og ingefær på et forkogt og atamon skyllet glas.
  4. Lad honningen trætte i ca. 5 dage, hvorefter honningen sies fra citron og ingefær. Det siede citron og ingefær smides ud og honningen er nu klar. For at give honningen et ekstra pift, så skær noget ingefær i papirtynde tern og kom i honningen, og lad det trække før den er klar til servering med ingefær stykkerne i.
Opbevar den et køligt sted.