torsdag den 1. marts 2012

Butter squash suppe med rugbrød og pølse

1 stk. butter squash
2 stk. kartofler, i store tern
3 rødløg
3 dl. græsk yogurt
1 spsk. citronpeber
en lille fløde
4 gulerødder i grove stykker
1 l. bouillon
1 skt. chorizopølse, skåret i små stykker og ristet sprøde på en tør pande
Brødcroutoner
havsalt
olie til at stege i


  1. Flæk butter squashen og fjern kernene, hvorefter de to stykker bages i ovnen om skaldsiden op af i 40 minutter på 200 grader.
  2. Skrab kødet ud af butter squashen.
  3. Svits kartofler, gulerødder og løg i en gryde med lidt olie, hvorefter den bagte butter squash tilsættes, sammen med 1 liter bouillon og lad simre i 30 minutter til grønsagerne er møre.
  4. Skær pølsen i små tern og rist dem på en pande, til de bliver sprøde. Det burde ikke være nødvendigt med olie, da pølsen indeholder en del fedt. Kom de ristet tern på et stykke køkkenrulle, når de er færdige.
  5. Kom fløde og yogurt i og stavblænd det hele til en cremet supppe og smag til med salt.
  6. Drys suppen med den ristet pølse og brødcroutoner inden servering.