mandag den 6. februar 2012

Grove havremuffins med citron

20 stk.

250 g. rapsolie
375 g. hvedemel
1 spsk. natron
150 g. grahamsmel
300 g. havreflager
200 g. hakket gule rosiner
250 g. brun farin
250 g. rørsukker
5 stk. æg
1 1/4 dl. kærnemælk
Saft fra 1 citron
Skal fra 2 citroner

  1. Sigt mel og natron sammen og tilsæt grahamsmel, havreflager, rosiner og sukker. 
  2. Pisk æg, kærnemælk, citronsaft og citronskal sammen med olien og bland det med de tørre ingredienser. Dejen behøver ikke være jævn, men skal være rustik.
  3. Kom dejen i muffenforme og drys med havreflager.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 15-20 minutter, hvorefter de afkøles på en bagerist.
De kan fint fryses og lunes inden brug.