torsdag den 2. februar 2012

Koldhævet rughvedebrød

1 stk. brød

1 1/4 dl. surdej
4 g. gær
700 g. typo 00 hvedemel
250 g. rugmel
20 g. salt
6 dl. kold vand
solsikkekerner til at drysse brødet med, pensel evt. brødet med et pisket æg for at de bedre sidder fast.

  1. Bland vand, surdej og gær og rør det godt sammen.
  2. Kom rugmel og salt i og bland godt inden hvedemelet kommes i. Ælt i ca. 10-15 minutter. Dejen skal klistre til hænderne men slippe bordet.
  3. Kom dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk med et vådt klæde eller film og kom i køleskabet i ca. 20 timer.
  4. Lirk dejen ud af skålen på bagepapir uden at rør for meget ved den. Bages i en forvarmet ovn på en varm bagesten eller bageplade i 10 minutter ved 220 grader, hvorefter der skrues ned på 190 grader og bages videre i 40 minutter.