søndag den 12. februar 2012

Lisbeth's fastelavnsboller med creme*

ca. 32 stk.

Dej:
600 g. hvedemel
150 g. rapsolie
50 g. gær
50 g. sukker
1 tsk. salt
2 æg
2 dl. skummetmælk

Fyld:
Kagecreme eller marmelade

Remonce:
50-75 g smør
100 g sukker
100-150 g. marcipan
1-2 spsk hvedemel
Det hele æltes sammen.

  1. Lun mælken i en gryde og udrør gæret heri.
  2. Tilsæt herefter de øvrig ingredienser og dejen æltes godt. Dejen er en blød dej, men den må ikke klistre til bordet, så skal der tilsættes mere mel.
  3. Lad dejen hæve et lunt sted tildækket i ca. 15 minutter.
  4. Del dejen i to lige store klumper, rul dem ud til to store firkanter ca 30x30, hvorefter hver firkant deles i 16 dele.
  5. Kom en tsk. remonce på hver firkant og luk dem godt sammen ved at pakke remoncen ind som en pakke. Anbring dejen med lukningen ned af på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad hæve i ca. 30 minutter.
  7. Tryk en fordybning i bollen hvorefter hullet fyldes med enten crem eller marmelade.
  8. Lad bollerne hæve igen i 15 minutter.
  9. Pensel evt. med æg og bages i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter på 220 grader.
  10. Pynt med glasur.
Bollerne kan fint lunes i ovnen inden servering og kom ikke glasur på, hvis de skal lunes igen før servering.