mandag den 13. februar 2012

Mandel-valnøddebrød

1 stk. brød

8 dl. koldt vand
10 g. gær
1 1/2 dl surdej
150 g. rugmel
150 g. sigtemel
900 g. hvedemel
30 g. havsalt
200 g. hakket valnødder
100 g. hakket mandler
  1. Udrør gær og surdej i vandet. Tilsæt alt melet og salt og ælt det hele godt sammen. Ælt i ca. 10 minutter, til dejen slipper skålens kanter.
  2. Tilsæt valnødderne og ælt nødderne ind i dejen i ca. 1 minut. Pas på ikke at ælte for længe da valnødderne så bliver for smuldret.
  3. Kom dejen i en skål smurt med rapsolie og dæk skålen med film og kom den i køleskabet i 22-48 timer.
  4. Vend dejen ud på et stykke bagepapir og lad den hæve ca. 1-2 timer et lunt sted. Sigt lidt mel over dejen inden den bages.
  5. Bag i en forvarmet ovn på en varm bageplade/bagesten ved 200 grader i 50 minutter.