mandag den 5. marts 2012

Havreboller med solsikke

ca. 10-12 stk.

4 1/2 dl. koldt vand
200 g. hvedemel
20 g. gær
2 håndfuld solsikkekerner
200 g. havregryn
15 g. havsalt
2 spsk. rapsolie
evt. birkes til at drysse med

  1. Kom vand i en skål og udrør gær heri. Tilsæt olie, solsikkekerner, havsalt, hvorefter hvedemel udrøres.
  2. Tilsæt til sidst havergryn og rør det hele sammen med en grydeske. Dejen er meget klisteret og kan derfor ikke æltes med hænderne.
  3. Dæk skålen med film og lad den stå i køleskabet natten over.
  4. Sæt ovnen til 175 grader på varmluft.
  5. Form bollerne med to spiseskeer og kom klumperne på en bageplade med bagepapir.
  6. Drys evt. med birkes inden bollerne bages i ca. 35 minutter.