onsdag den 14. marts 2012

Kyllingspyd med sesam*

Kylling kød skåret i ca. 3x3 cm, et stk. kyllingbryst giver 3 spyd.
limefrugter skåret i både
træspyd

Marinade:
saft fra 1/2 citron
1 spsk. brun farin
2 spsk. olie
1 spsk. sesamolie
1 tsk. sambal oelek (chilie pasta)
3 spsk. soya
1 stk. stjerneanis, knust i en morter
3 spsk. sesamfrø
5 sm revet ingefær
1 tsk. fiskesauce
1 spsk østerssauce
1 spsk. honning.
Ved at bruge en frysepose, sparer man opvasken og man kan lukke posen helt tæt. Det er også nemt at få alt kødet marineret, da posen bare skal vendes. Bare et lille tip jeg har lært af min mor.

  1. Bland marinaden og tilsæt kødet. Lad marinere i mindst 3 timer; evt. natten over.
  2. Læg træspydene i blød i vand i ca. 30 minutter, hvilket gør de kan tåle varmen bedre.
  3. Kom kød på halvdelen af spydet og dryp lidt honning henover dem og drys med sesam, vend spydet og gentag (der bruges ca. 2 tsk honnign pr. 5 spyd).
  4.  Steg spydene i ovnen på en bageplade med bagepapir i ca. 10 minutter ved 250 grader.
  5. Inden servering, kom en limebåd for enden af spydet.