tirsdag den 3. april 2012

Spareribs med Jack Daniels marinade

Spareribs
lidt havsalt
vand
evt. lave din egen bouillon nu hvor du alligevel er igang og tilsæt;
4 laubærblade
4 gulerødder
4 løg
4 persillerødder
4 hele peberkorn

Marinade:
1/2 dl soya
1-1 1/2 dl brun farin
1/2 dl ketchup eller tomatpuré
1/2 dl Jack Daniels whiskey
3 spsk. chilisauce
1 tsk. friskkværnet peber eller citronpeber
1 stort fint hakket rødløg
5 cm fintrevet ingefær
Bland det hele sammen og stil marinade på køl indtil den skal bruges.

  1. Kog benene i 50-60 minutter i letsaltet vand, så benene er dækket med vand (kan fint gøres dagen før.)
  2. Tag benene op af vandet og smør dem med marinaden inden de skal steges i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader. Kan evt. også grilles.
  3. Hvis du samtidig lavede din egen bouillon, så kom den på fryseposer, når den har kølet af, og kom den i køleskabet eller frys den ned.