onsdag den 25. april 2012

Thai rejesuppe (dom jam gung)

2 personer

10 stk. tigerrejer
6 skiver galanga
2 stænger limegræs, skæres i 4 cm stykker
6-8 limeblade
2-3 små chilier
1 liter vand
2 store løg skåret i både
250 g. champignoner
1/2 citronsaft
2-3 spsk. fisksauce
2 spsk. roasted chili paste in oli (købes i asiatiske butikker)
2 stk. tomater ståret i både
4 forårsløg, skåret i tynde ringe
1 bundt koriander

  1. Pil rejerne og gem skallerne. Rengøre rejerne ved at fjerne tarmen.
  2. Kog rejeskalderne i vand i 5 minutter og fjern derefter rejeskalderne og si dem fra.
  3. Tilsæt galanga, citrongræs, små chilier, limeblade, løg og lad det simre under låg i 15 minutter.
  4. Tilsæt så champignoner, tomater, fisksauce, citronsaft, roasted chili paste in oli, forårløg og kog yderlig i 5 minutter. 
  5. Inden servering, fjernes citrongræs, limeblade og galanga og rejerne tilsættes, hvorefter der slukkes  for varmen. Suppen er klar til servering efter to minutter og drysses nu med koriander.