tirsdag den 15. maj 2012

Pasta med muslinger

4 personer

2 kg blåmuslinger
7 stk. gulerødder skåret i små stykker
3 stk.  squash skåret i små tern
4 store løg skåret i små tern
1/2 l madlavningsfløde
200 g. smuldret feta
1 pak bredbladet persille hakket
2 tsk herp de provence
2 spsk. tørret oregano
10 salvieblade
revet citronskal fra 2 citroner
1/2 flaske hvidvin
5 limeblade
1 glas rød pesto
olie

  1. Rens blåmuslingerne ved at fjerne skæget og skylle dem meget grundigt for sand. Fjern de muslinger der er åbne og ikke lukker sig efter et par minutter, når de er blevet banket ned i køkkenbordet. Kom alle muslingerne i et dørslag som stilles i en skål med kold vand og salt. Lad dem stå i ca. 30 minutter og skift derefter vandet. Gentag til der ikke kommer mere snavs fra muslingerne ned i vandt. På denne måde får man mest mulig sand væk.
  2. Kog pastaen al-dente i let saltet vand med lidt olie.
  3. Mens pastaen koger, så varm olien op i en stor pande og så svits løg, gulerødder, squash, herp de provence, oregano, rød pesto og fløde.
  4. Svits halvdelen af løgene i en stor gryde til de er klar i farven, kom limeblade og salvieblade i hvorefter hvidvinen hældes over. Kom de renset blåmuslinger i gryden og kom så låg på. Lad koge i ca. 5 minutter. Fjern de muslinger der ikke åbner sig, da de ikke dur.
  5. Når pastaen er kogt, kommes den op i panden med grøntsagerne, tilsæt så den smuldret feta og bland det hele godt sammen. Kom derefter muslingerne op i pastaen eller server dem i en skål ved siden af.