mandag den 14. maj 2012

Svinemørbrad med dadler og gedeost

Det færdig resultat, her er kødet ikke skåret skråt
1 stk. svinemørbrad
10 dadler udstenede og udblødet i ca. 1/2 dl vand
friske salvie blade
en blød gedeost ala brie
citronpeber
tørret timian
2 stk. finthakket skalotteløg
madsnor


  1. Klargøre svinemørbraden ved at fjerne de værste sener og fedt, og fjern bimørbraden, hvis den stadig er der.
  2. Skær derefter mørbraden flad, ved at skære et lille snit (ikke for dyb) ind hvor bimørbraden sidder og åbne det skåret stykke op, hvorefter der skæres et lille snit mere. Forstæt til hele mørbraden er skåret op (Trin 1).
  3. Smør nu hele indersiden med dadelmosen, drys med løg og kom gedeost og friske salvie blade på (Trin 2).
  4. Rul nu mørbraden sammen, hvorefter den bindes med madsnor (Trin 3).
  5. Brun kødet et par minutter på alle siderne.
  6. Kom det brunet kød i ovnen på 200 grade i ca. 25-30 minutter.
  7. Tag kødet ud og pak det ind i staniol i 10 minutter, før det er klar til servering.
  8. Skær kødet i dobbelt så store stykker, som du vil servere dem, hvorefter stykkerne deles i to, ved at skære kødet skrå, i stedet for lige over. Dette ser ud af lidt mere.
Punkt fra 1-5 kan fint gøres dagen i forvejen.

Trin 1
Trin 2
Trin 3