onsdag den 4. juli 2012

Ovnbagt blåmuslinger med urter

2 kg. blåmuslinger
2 dl. vermouth
2 dl. vand
3 laubærblade
1 citron saft og skrov
urter efter eget valg

  1. Rens muslingerne godt og fjern skægget. Læg muslingern i koldt vand i 30 minutter, hvorefter vandet skiftes og det gentages til der ikke længere er sand i vandet. Der er ikke noget værre end at spise muslinger med sand i, så gider man ikke gøre dem ordenligt rene, så skal man lade være at lave muslinger! Muslingerne skal være lukket, og er de åbne, så bank dem let i køkkenbordet, lukker de sig ikke, er de døde og skal kasseres (medmindre man ønsker sig en madforgiftning).
  2. Kom vand og vermouth i en gryde og varm det op sammen med citron, urter og laubærblade. 
  3. Når vandet koger, kommes muslingerne i, og der kommes låg på gryden. Lad muslingerne dampe i 3-5 minutter, hvor gryden rystes undervejs for at blande muslingerne godt.
  4. Tag muslingerne op, og fjern den en side af skallen. De muslinger der er helt lukket er døde og skal kasseres. Den side af skallen hvor muslingen sidder i, kommes på en bageplade med bagepapir.
  5. Kom en klat kryddersmør i hver musling, og bag dem i en forvarmet ovn på 220 grader i 10 minutter.


Kryddersmør:
150 g. smør
3 spsk. hvidvin
lidt havsalt
3 spsk. citronsaft
2 tsk. citronpeber
masser af fint hakket urter, bredbladetpersille, salvie, timian, basilikum.

  1. Varm smørret op og bland det med hvidvin, salt, citronpeber og citronsaft, og derefter de hakket urter.
Serveres med brød som man dypper i den dejlige smørblanding.