tirsdag den 3. juli 2012

Rabarbermuffins med hvid chokolade*

16 stk.

200g sukker
3 æg
225 g. mel
2 tsk. vaniljesukker
50 g. hasselnødder, hakket
300 g. rabarber
100 g. rapsolie
1-2 spsk. mørk rom
1 tak. natron
1 tsk. bagepulver
100 g. hvid chokolade, groft hakket

  1. Forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Skær rabarberne i små stykker, bland dem med lidt af sukkeret og stil dem til en side, imens du laver dejen.
  3. Pisk sukker, olie og æg sammen, hvorefter du sigter mel, vaniljesukker, bagepulver og natron i og rør det hele godt sammen.
  4. Hak nødder og chokoladen og vend det i rababerne.
  5. Kom så rabarber, nødder og chokoladeblandingen i dejen, men ikke det saft som rabarberne har givet fra sig; dette kasseres.
  6. Kom dejen i silikone muffinsforme.
  7. Bag dem i ovnen i ca 30-35 minutter, til der ikke kommer dej med op på en kød nål, når den stikkes i.