mandag den 13. august 2012

Kernebrød uden mel

1 stk. brød

100 g. sesamfrø
100 g. solsikkekerner
100g. hørfrø
150 g. mandler
150 g. græskarkerner
1 dl. rapsolie
2 tsk. havsalt
5 æg

Man kan lave to slags brød, en udelukkende på kerner, og en hvor man maler nogle af kernerne til mel, og brødet får en struktur der minder om alm. brød.

  1. Hak mandlerne i mindre stykker og bland det med de andre kerner. Bland det med olie og æg.
  2. Kom dejen i en brødform og bag den ved 160 grader i 60-80 minutter.
Eller
  1. Blend hørfrå og mandlerne i en blender til mel, hvorefter det blandes med kernerne og røres sammen med olie og æg.
  2. Kom dejen i en form smurt med smør og bag den ved 160 grader i 60-80 minutter.
Ved at blende hørfrøene, kan man optage hørfrøenes sunde olier.