mandag den 8. oktober 2012

Krydret rabarbermarmelade

2500 g. rabarber fra Vivi's have
100 g. frisk ingefær, revet meget fint
3 vaniljestænger
750 g. sukker + smag til
3 dl. hyldeblomstsaft koncentrat
6 tsk. stødt kanel
3 tsk. stødt kardemomme
4 tsk. Melantin

  1. Vask rabarberne og skær dem i tynde skiver (max 1 cm tykke) og kom dem i en stor gryde.
  2. Skrab vaniljekornene ud af stængerne og bland det med et par spsk. sukker og kom det i gryden til rabarberne. Kom også de skrabede vaniljestænger i, som koges med, men fjernes inden marmeladen kommes på glas.
  3. Kom sukker, kanel, ingefær, kardemomme og hyldeblomstsaft koncentrat op i gryden og lad det hele simre i 30-40 minutter, til rabarberne er faldet helt sammen. Rør jævnligt i gryden.
  4. Bland Melantin med lidt sukker og drys det i marmeladen imens der konstant røres.
  5. Kom marmeladen på forkogte og atamonskyllet glas og luk dem med det samme.