torsdag den 4. oktober 2012

Squashboller med spelt

12 stk.

1 dl. kogt vand, let afkølet
2 dl. yoghurt natural
1 pk. tørgær (hvilket svarer til 50 g. alm. gær)
1 spsk. honning
100 g. speltblanding fra urtekram
2 tsk. salt
200-225 g. groftrevet squash
75 g. grov speltmel eller grahamsmel
450 g. hvid hvede (tilføj mere hvis dejen tillader det)
Pensel med yoghurt
Drys med kerner efter eget valg

  1. Bland hvid hvede med speltmel og tørgær i en skål og stil den til side.
  2. Bland squash, yoghurt, vand, honning og salt i en anden skål og rør ingredienserne sammen.
  3. Hæld kogene vand over speltblandingen, så det lige dækker og lad det trække i 3 minutter. Hæld det meste af vandet fra speltblandingen og kom speltblandingen i skålen med squashen og rør det godt sammen.
  4. Rør lidt af melet i squasblandingen lidt af gangen til det hele er en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis dejen tillader det. Dejen skal hænge sammen men skal være klisteret.
  5. Stil dejen tildækket et lunt sted og lad det hæve i en time.
  6. Kom bagepapir på en bageplade og brug to spiseskeer til at forme bollene med. Dæk bollerne med et viskestykke og lad det efterhæve i 30 minutter.
  7. Pensel bollerne med yoghurt og drys med kærner.
  8. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 inutter.