onsdag den 17. oktober 2012

Marcipanchokoladekage med hindbær uden mel

8-16 stk.
Denne kage er for dem der er helt vild med chokolade
400 g marcipan
4 æg
45 g rapsolie
5 spsk kakao

Glasur
100 g mørk chokolade
1 spsk smør

Pynt
Nødder efter eget valg

Hindbærsauce
200 g hindbær + 100 g til pynt
6 peberkorn
1 dl. flormelis (50 g)


  1. Riv marcipanen og rør et æg i af gangen. Tilsæt olien og rør det ind i dejen, hvorefter kakaoen tilsættes.
  2. Kom dejen i en springform på ca. 24 cm i diameter, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne smurt med smør.
  3. Bag kagen i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.
  4. Hak chokoladen og smelt den i et vandbad med smørret. 
  5. Smør glasuren over den afkølet kage og pynt med nødder. Skær kagen ud mens chokoladen er blød, ellers kan chokoladen godt knække når kagen skæres.
  6. Bring 200 g. hindbær, peberkorn og flormelis i kog og mos hindbærene med en grydeske og lad det stå i 10 minutter af varmen.
  7. Si hindbærsaucen, så klumper og hele peberkorn sies fra.
  8. Server hindbærsaucen til kagen med friske hindbær.
Opbevar kagen på køl i en lufttæt beholder. Kagen kan fint fryses.

Opskrift på hjemmelavet marcipan (det er super nemt) finder du her.