tirsdag den 30. oktober 2012

Panzanella - italiensk brødsalat

500 g. solmodne tomater på stilk
500 g. italiensk brød, skåret i mindre tern (brødet skal være en dag gammel og toast brød kan ikke bruges)
2-3 spsk. små kapers
2 tsk. æbleeddike
1/2 dl. olivenolie
lidt havsalt og friskkværnet peber
godt med frisk basilikum, grofthakket
1 lille rødløg, i små tern
1 små skarlotteløg, i små tern
evt. 2 stk. ansjoser i små tern

  1. Kom brødet i en skål, hvorefter tomaterne halveres og kvases ud over brødet, så saften fra tomaten presses ud og tomaten går i mindre stykker. Masser det hele godt sammen med fingerne.
  2. Kom kapers, løg, ansjoser i og bland det hele.
  3. Kom olie, eddike, salt og peber i en skål og rør det sammen, hvorefter det kommes over brødsalaten og røres let sammen. Kom basilikum i og lad salaten trække 20 minutter inden servering.