mandag den 31. december 2012

Mango & Kokos Cheesecake

Bund:
12 stk. digestive kiks
3 dl. kokosmel
150 g smør

Creme:
350 g. mango ca. 2 stk.
2 stk. presset limesaft
200g frisk ost natural
2 dl. græsk yoghurt 10%
2 dl. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
5 blade husblas
2 dl. piskefløde

Pynt:
1 blad husblas
300 g. mango
1 spsk. flormelis
1 spsk. presset limesaft

  1. Bund: smuldr kiksene fint og rør det med kokosmel og smeltet smør.
  2. Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform str. 24-25 cm i diameter og tryk kikseblandingen ud i bunden.
  3. Fyld: Skær mangokødet fri og del det i mindre stykker. Blend mangoen glat med en stavblender og bland limesaften i.
  4. Pisk den friske ost, flormelis, youghurt og vaniljesukker sammen med mangopuréen.
  5. Kom 5 blade husblas i blød i koldt vand i ca 5 minutter.
  6. Opvarm 2 dl. af mango/friskost blandingen i en lille gryde og smelt det afdryppet husblas heri under omrørring og pisk det i resten af mangoblandingen.
  7. Pisk fløden til flødeskum og vend det i mangoblandingen og bland det hele godt hvorefter det heldes over kiksebunden i springformen. Kom kagen på køl mens puréen laves.
  8. Pynt: Kom husblas i koldt vand i ca. 5 minutter.
  9. Skræl mangoen og skær kødet i mindre stykker og stavblend det glat med limesaft og flormelis. 
  10. Kom halvdelen i en lille gryde og varm det op, kom det afdryppet husblas i og rør det ud i mangoen, hvorefter det blandes med den anden halvdel af mangopuréen.
  11. Hæld to ringe over mangokagen og brug enden af en spiseske til at lave mønster i kagen, så man både kan se kagecremen og mangopuréen.
  12. Dæk kagen med film og stil den på køl i mindst 3 timer eller lav kagen aften før den skal bruges.