tirsdag den 1. januar 2013

Kogt oksebryst

1 stk. oksebryst 1-2 kg
4 laubærblade
4 gulerødder
2 store løg
2 persillerødder
evt. 2 porre
6 hvide peberkorn
1 boullionterning
vand
3-6 spsk. friskrevet peberrod
1 dl. fløde
fond efter smag
maizena jævner.

  1. Skyl oksebrystet og kom det i en gryde.
  2. Skræl gulerødder, persillerødder, løg og porre, skær det i grove stykker og kom det i gryden til oksebrystet.
  3. Tilsæt peberkorn, laubærblade og boullion og dæk det hele med vand, men kun så det lige dækker, og lad det simre i ca. 2 timer. Vend kødet når det har simret i en time.
  4. Når kødet er mørt tages det op af vandet og pakkes ind i staniol til saucen er lavet.
  5. Hæld halvdelen af vandet fra og stavblend så grøntsagerne i det vand der er tilbage, hvorefter der tilsættes peberrod, fløde og smag til med fond. Hvis der er behov for det, jævn det med maizena jævner.
Server med kartofler og dampet grøntsager, som porre, blomkål, gulerødder etc.