onsdag den 30. januar 2013

Chokoladesauce

150 mørk chokolade (evt. 75 g. mørk og 75 g. lys, hvis man ikke er til den bitre smag mørk chokolade har)
skal fra en appelsin
2 spsk. rom
25 g. smør
2 spsk. vaniljesukker
1/4 fløde
evt. lidt rørsukker

  1. Varm fløde og smør sammen i en gryde ved svag varme.
  2. Kom vaniljesukker, appelsinskal og rom i.
  3. Fjern gryden fra varmen og kom chokoladen i, i mindre stykker, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet i den varme fløde. Det kan godt tage lidt tid, men det skal nok smelte. Hvis du vælger at smelte chokoladen mens gryden er på varmen, kan chokoladen godt blive grynet, og du vil ikke få en fin blank chokolade sovs.
  4. Saucen skal laves i forvejen, før den skal bruges og lunes let lige inden servering.