onsdag den 2. januar 2013

Gullash med bacon og linser

500 g. oksekød i tern, som er velegnet til gullash
400 g bacon i tern
140 g. tomatpure
4 rødløg, finthakket
4-6 gulerødder, skrællet og i skiver eller tern
2 dl. grønne linser
vand
1 boullionterning
2-3 tsk. røget paprika
1/2 tsk. cayennepeber
2 tsk. herp de provence
2 tsk. tørret basilikum
olie
4 laubærblade

  1. Opvarm olien i en gryde, hvorefter bacon steges til det begynder at tage farve, ca. 5 minutter. Tilsæt så oksetern og lad det blive brun, hvorefter løg tilsættes og sauteres i et par minutter.
  2. Kom gulerødderne i og lad dem sautere med i 2-3 minutter, hvorefter det hele dækkes med vand, bare så det hele lige er dækket. 
  3. Kom tomatpure i og rør rundt. Tilsæt paprika, herp de provence, basilikum,  cayennepeber, laubærblade, citronpeber, boullion og lad det simre i ca. 40 minutter.
  4. Smag rettet til med salt og kom derefter linserne i sammen med 1 dl. vand, hvis der er meget af vandet der er forsvundet. Lad retten simre endnu 35 minutter. Når linserne er færdige er retten klar.
Server med ris, kartoffel/rodfrugtemos, kogte grøntsager eller hvad du lige har lyst til.