onsdag den 2. januar 2013

Ratatouille

ca. 2 personer, hvis dette er hovederetten.

1 aubergine
1 squash
2 rødpeber
2 gulpeber
2 store løg
500g. solmodne friske cherry/blomme tomater
1 bundt frisk bredbladet persille, groft hakket
olie til at stege i
2-3 tsk. tørret timian eller rosmarin
2 dl. rødvin
1 tsk. citronpeber
2-3 laubærblade
2 tsk. herp de provence
1 hakket chile, fjern evt. kerner hvis du ikke vil have den for stærk.
2-4 fed hvidløg, fintkakket
smag evt. til boullionpulver 1-3 spsk.
smag til med havsalt

  1. Skær alle grøntsagerne i mindre tern og halver tomaterne.
  2. Varm olien i en stor pande og tilsæt løg, chili og hvidløg og lad det sautere.
  3. Kom aubergine og squash i og lad dem sautere med i ca. 15 minutter, så de bliver let gylden.
  4. Tilsæt de sidste grøntsager, timian, laubærblade, rødvin, citronpeber og lad det simre i ca 1 time og rør i det en gang imellem.
  5. 15 min inden maden er klar tilsættes persillen og lad det simre med inden retten skal serveres. Smag også til med boullionpulver, hvis du vil have lidt mere smag i retten.
Server med brød, kød eller bare som den er.