onsdag den 3. april 2013

Klassisk kyllingesuppe med grøntsager

1 hel kylling
3 porrer
15 gulerødder
4 store løg
1 knoldselleri
3 persillerødder
3 laubærblade
4 fed hvidløg
vand
salt 6 peber
bouillon

  1. Rens kyllingen og kom den i en gryde, sammen med laubærblade, hvidløg, skrællede løg der er delt i kvarte og 8 skrællede og grovskåret gulerødder.
  2. Skær halvdelen af porren fra og rens den del man plejer at smide væk, skær dem i grove stykker og kom dem op til kyllingen. Halver og skræl knoldsellerien og skær den ene halvdel i grove stykker og kom dem op i gryden.
  3. Lad det hele småsimre i 45-60 min., hvorefter kyllingen tages op og køles af så den kan pilles. Kog grøntsagerne i yderlig 40 minutter hvorefter de smides væk.
  4. Resten af gulerødderne, porre og knoldselleri renses, skrælles og skæres i småtern eller tynde skiver, så det bliver til suppegrøntsager. Kom dem op i vandet, kyllingen har kogt i, og lad det koge i 30 minutter, imens du piller kyllingen. Kom kyllingekødet op i suppen og smag til med salt, peber og evt. boullion og suppen er klar til at servere.