tirsdag den 4. juni 2013

Koldskål med jordbær og lakridsisbjerge*

Koldskål:

1 l. kærnemælk
3 æggeblommer
korn fra en vaniljestang
skal fra en citron, fintrevet
saft fra 1/2 citron
50 g. sukker
2 hele stjerneanis

  1. Rør det hele godt sammen og hæld det i en kande, hvor du kommer stjerneanis i og lader den trække på køl i mindst 2 timer.
Isbjerge:
3 æggehvider
1-2 dl. sukker
4 tsk. lakridspulver med top
  1. Pisk æggehviderne stive, hvorefter sukker og lakridspulver hældes i og piskes videre til det hele er blandet og stift.
Servering:
en bakke friske jordbær
evt lidt citronmelisseblade til pynt
  1. Hæld koldskålen op i en skål, kom jordbær i og pynt med 4-5 topper isbjerge i passenden størrelse. Brug evt. to spiseskeer til at forme isbjergene med og skubbe dem ned i koldskålen.
Hvis der er mere isbjerg creme, end du kan bruge, så kom det i en sprøjtepose, og sprøjt små kyskager ud på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn på 100 grader i ca. 1 time.