onsdag den 5. juni 2013

Chili con carne med bønner, champignoner og majs

500 g. oksefars
400 g. oksekød i tern
2 ds. kidneybønner
140 g. tomatpure
1 ds. majs
500 g. champignoner
1 kanelstang
1 rød chili, finthakket
1/2 tsk. tørret chili
1/4 tsk. cayeannepeber
3 store løg, finthakket
1 fed hvidløg
3 spsk. tørret basilikum
1/2 tsk. korianderfrø
1 tsk. herp de provence
1 dl. rødvin
1/2 tsk. spidskommen
3 spsk. brun farin
1 spsk. røget paprika
1 boullionterning
3 laubærblade
2-3 dl. vand
lidt olie til at stege i

  1. Varm olien op i en stor pande og kom løg og den hele fed hvidløg i med skræl og svits i et par minutter. Skrab løgene til en side eller kom dem i en skål, imens man bruner kødet.
  2. Når kødet er brunet tilsætes løgene igen, sammen med tomatpure og vand og rør rundt til det er jævnt fordelt.
  3. Tilsæt alle krydderierne, rødvin, boullionterning, brun farin, champignonerne og lad retten simre i 45 minutter.
  4. Tilsæt nu majs og bønner og sluk for pladen, kom låg på og lad retten står i ca. 5 minutter, hvorefter den er klar til servering.
Serveres med brød, nachos, burritos eller tacoskaller, og revet cheddarost, græsk yoghurt, salsa, guacamole.