onsdag den 13. november 2013

Crème brûlèe bagt i ovnen*

160 g. sukker
2 dl. mælk
5 dl. fløde
1 vaniljestang
8 æggeblommer (eller 3 hele æg)
sukker til at brænde til karamel
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud; bland dem med lidt sukker for at løsne alle kornene. 
  2. Kom fløde, mælk, sukker, vaniljekorn og stang op i en gryde og varm op imens der konstant røres. Når massen er varmet godt op uden at koge, så tages det af varmen og køles ned til ca. 50 grader, hvorefter æggene piskes godt i, så det hele er blandet til en ens masse. Hvis man kommer æggene i, imens fløden er for varm, vil æggen blive tilberedt og give klumper.
  3. Kom massen op i nogle ramekiner ca. 8 små og kom dem i en bradepande, hvor der hældes vand op til hvor vaniljemassen går i ramekinen.
  4. Bag det i en forvarmet ovn i 40 minutter på 150 grader. Massen skal være fast i toppen, men når man rører ved det, giver det sig og laver lidt bølger.
  5. Tag ramekinerne ud af ovnen og lad dem køle af, hvorefter de dækkes med film og kommes på køl til de skal bruges; mindst i 5 timer, gerne natten over.
  6. Kom 2 tsk sukker på toppen og ryst det rundt så det er jævnt fordelt.
  7. Brænd sukkeret med en gasbrænder ved at brænde det ude i kanten, og midtet vil automatisk brænde med. Hold ikke gasbrænderen det samme sted da det så vil brænde på, men kør den hele tiden rundt. Lige inden det bliver helt brunt stoppes der med og brænde, da det brænder lidt videre. Lad sukkeret stivne og server herefter.

Hvis du bruger æggeblommer, så lav æggehviderne om til kyskager eller gem dem i fryseren til du en dag skal lave en marengs.