tirsdag den 27. maj 2014

Hvid chokoladekage med lakrids*

150 g. smør
100 g. mandelmel (blendet madler)
150 g. hvid chokolade
2 spsk. lakridspulver
150 g. rørsukker
3 æg
blåbær
græsk yoghurt, is eller flødeskum


  1. Smelt smør og chokolade langsomt over et vandbad og pas på der ikke kommer damp i det.
  2. Når halvdelen af massen er smeltet tages gryden af varmen og lad det smelte videre under omrøring.
  3. Når det er smeltet helt, tages skålen af gryden, tør bunden og lad det køle lidt ned. Hvis du føler at smørret og chokoladen skiller lidt, skal der bare røres i det i lang tid, til det bliver en ensartet masse.
  4. Pisk æg, lakridspulver og rørsukker til en skum.
  5. Tilsæt den letafkølet chokolademasse til æggeblandingen og rør godt sammen i kort tid.
  6. Vend mandelmelet i.
  7. Beklæd en tærteform med et stykke bagepapir og kom kagedejen op i formen. Bag den i en forvarmet ovn på 175 grader i 40-45 minutter. Dejen vil aldrig blive helt bagt, men det er det der gør den lækker. 
  8. Kom kagen i en pose og kom den på køl til dagen efter.
  9. Pynt kagen med 2 spsk. flormelis med 1 spsk. lakridspulver som blandes sammen og sigtes ud over kagen. Pynt yderlig med friske blåbær og serveres med græsk yoghurt.