mandag den 7. november 2011

Butterdejssnegle

En alt for nem opskrift, på små total lækker snaks

1 plade færdigkøbt butterdej, frosset eller frisk
1 glas af din yndlings pesto ca. 120g
1 stk pisket æg

1.  Tænd ovnen på 180 grader
2. Rund butterdejen ud på køkkenbordet.
3. Smør pestoen ud på dejen. Lad ca 1 cm være fri på butterdejens lange side, men sørg for, at smører fyldet helt ud på butterdejens korteside.
4. Rul dejen sammen på langs.
5. Skærs i ca. 1 cm tykkelse eller tykkere, hvis man ønsker.
6. Butterdejensneglene lægges på en bageplade med bagepapir, hvorefter de trykkes lidt flade og tilsidst pensles med et sammenpisket æg.
7. Bag i ca 15-20 min til de er gyldenbrune.

Prøv evt. med andet fyld som:

  • Oliven tapenade
  • Smulret fetaost og Herbs de Provence kryderri
  • Flødeost efter eget smag
  • Revet ost og tørret chili
De kan også laves med sødt fyld som Nutella og nødder, marcipan, nougat osv. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Opbevares i en lufttæt beholder.

Hvis man har enorm meget tid og overskud, så kan man også lave butterdejen fra bunden. Har dog aldrig selv prøvet, at have så meget tid...