torsdag den 4. august 2011

Dampet laks

1 stk. lakse portion
1/2 citron i skiver
Saften fra den anden halvdel af citronen
1/2 dl vermouth eller hvidvin
2 stk. løg
1 tsk. citronpeber

  1. Krydder laksestykket med citronpeber på begge sider.
  2. Læg staniol i et ildfastfad, så det går så langt ud over kanterene, at man kan pakke laksen ind i det som en lille pakke.
  3. I bunden af fadet hældes hvidvinen. Lav derefter en bund af citronskiver og løgstykker og placerer fisken ovenpå. Hæld citronsaft over fisken. Kom evt. lidt frisk krydderurter på fisken.
  4. Pak staniolen om fisken så det er lukket godt til, og så dampen ikke fiser ud.
  5. Kom fisken i en forvarmet oven på 200 grader i ca. 15 min.
Husk at nyd duften når du åbner staniolpakken, for det dufter fantastisk...
Serveringsforslag: salat, kartoffelsalat, bulgursalat, bagekartoffel med urtecreme, eller hvad du lige har lyst til.