onsdag den 21. september 2011

Irisk sodabrød

500 g. hvid hvedemel
2 tsk. bagepulver (evt. 1 tsk. bagepulver + 1 tsk. natrium)
lidt salt
500 ml. kærnemælk
  1. Sigt melen og bagepulver, kom så salt og kærnemælken i og ælt det hele sammen.  Ælt så lidt som muligt, dejen skal bare hænge sammen, men melet skal være æltet ud i kærnemælken.
  2. Lad dejen hæve i en time et lunt sted. Form dejen til en rund kugle og lav et kryds i dejen med en kniv.
  3. Bag dejen i ca. 40-50 minutter til brødet er gylden på 180 grader i en forvarmet ovn på varmluft.
Tips: Prøv evt. at tilsæt frugtstykker som æble eller pære, rosiner, mørk chokolade eller revet ost som cheddar eller emmentaler, tørret oregano eller basilikum. Det er kun din fantasi der sætter grænsen.

Opskriften kan fint laves med andre meltyper, så brug din yndlingsmel.

Se evt. denne lille film for at se fremgangsmåden: