onsdag den 16. november 2011

Stærk thaisuppe

1 bundt forårsløg, hakket i små ringe
1 spsk. rød karrypasta med top
250 g. champignoner i skiver
1 stk. broccolihoved i små bukketter
3 stk. gulerødder i små tynde skiver
5 stk. limeblade
1 stk. citrongræs finthakket
1 pk. glasnudler
1 stk. boullionterning
3 spsk. soya
1 pk. bønnespirer
10 cm frisk ingefær, fint hakket
300-500 g. rejer
7 blade salvie
1 bundt koriander
100 g. jordnødder
frisk lime
lidt hakket ikke saltet jordnødder
evt. 2 spsk. sukker (hvilket undlades hvis man er diabetikker)

  1. Kom vand, forårsløg, rød karry pasta, boullion, limeblade, salvieblade, citrongræs og soya i en gryde og lad koge i ca. 10 minutter.
  2. Kom broccoli, champignoner, sukker og gulerødder i gryden og lad det koge i ca. 6-10 minutter.
  3. Kom rejer, bønnespirer og nudlerne i og kom låg på gryden. Sluk for varmen og lad stå i ca. 3 minutter.
  4. Rør det hele godt rundt og suppen er klar til at servere.
  5. Server med lime, koriander og jordnødder, som man selv tilsætter efter behag (limebladene fjernes når man finder dem, da de ikke er til at spise).
Tips: brug evt. dine yndlings grøntsager.