tirsdag den 24. januar 2012

Gulerodsbrud*

12 stk.

50 g. gær
5 dl. lunken vand
1 kg. hvedemel
50 g. sukker
15 g. havsalt
75 g. olie
2 æg
150 g. solsikkekerner
4 stk. revet gulerødder

  1. Udrør gæret i vandet, hvorefter salt, sukker, æg, olie og mel tilsættes og røres godt sammen. Tilsæt så solsikkekernerne og gulerødderne.
  2. Lad dejen hæve i skålen et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Brug to spiseskeer til at tage store klumper op, og kom dem på en bageplade med bagepapir, hvorefter de tildækkes med et viskestykke og hæver igen i 1 time.
  4. Bages i en forvarmet ovn ved 220 gader i ca. 15 minutter. 
  5. Afkøl på en bagerist.
De smager bedst samme dag, som de er bagt. Kan fint fryses og varmes i ovnen igen.