mandag den 23. januar 2012

Pizzaboller*

ca. 24 stk.

Dej:
50 g. gær
7 dl. vand
20g. HUSK (loppefrøskaller) - kan undlades, men tilsæt så 1 dl. mindre vand
1/2 dl. olie
2 tsk. salt
2 dl. grahamsmel
2 dl. durummel
ca. 8 dl. hvid hvedemel (tilsæt kun det hele hvis dejen ikke bliver for tør).

Fyld:
Tomatsovs (lige dele ketup og tomatpure)
oregano
mozzarella ost
pølse, skinke, tun
peberfrugter i små tern
champignoner i skiver

  1. Udrør gær i vandet og tilsæt derefter salt og HUSK, rør det hele sammen. 
  2. Kom olie, grahamsmel og durummel i og rør godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt til det hele er æltet godt sammen til en ensartet dej.
  4. Dæk dejen med et hård opvredet viskestykke og stil den et lunt sted og lad den hæve i ca. 1 time.
  5. Tag dejen ud på bordet og del stykkerne i ca. 24 boller eller den ønskede størrelse. 
  6. Sæt bollerne på en bageplade og tryk dem flade til de er ca. 1 cm tykke.  Lad dem hæve i ca. 15-30 min.
  7. Kom fyldet på. Først tomatsovs, så oregano, kød, grønsager også ost.
  8. Bages i en forvarmet ovn på 250 grader på varmluft i ca. 15 minutter.
Super til frokost, madpakken, børnefødselsdage eller skovturen.