onsdag den 20. juni 2012

Chiligryde med butterbeans og chokolade

4 personer

500 g. oksefars
50 g. mørk chokolade 70%
3 laubærblade
2 ds. hakketomater
1 ds. tomatpure
2 dl. rødvin ikke for kræftig
4 rødlæg, finthakket
3-4 røde snackpeber i skiver
200 g. butterbeans, som har lagt i blød natten over, og derefter kogt efter posens anvisning
1 bouillon
1 rød frisk chili, finthakket
olie
  1. Varm olien op i en stor gryde, hvorefter løgene svitses klare inden farsen tilsættes og steges brunt.
  2. Tilsæt, tomatpure, ds. tomat, laubærblade, bouillon og rør det hele godt sammen.
  3. Tilsæt så rødvin, snackpeber og chokoladen, og lad det hele simre i 30 minutter.
  4. Tilsæt så de forkogte butterbeans og lad dem koge med i 10 minutter inden retten skal serveres.
  5. Smag til med havsalt og peber.
Serveres med brød, nachos og salat, sammen med guacamole og græsk yoghurt.