tirsdag den 26. juni 2012

Kærnemælkshorn med marcipan*

24 stk.

360 g. hvedemel
2 spsk. sukker
en knsp. salt
150 g. rapsolie
20 g. gær
1 1/2 dl. kærnemælk
1 æg + æg til at pensle med
200 g. marcipan
evt. nutella
hakket mandler til pynt
  1. Bland mel, sukker og salt og rør olie i dejen.
  2. Udrør gær i kærnemælken, hvorefter ægget piskes i.
  3. Bland kærnemælkeblandingen med melet og rør det godt sammen. Ælt dejen på bordet evt. med lidt ekstra mel. Dejen skal være smidig og glat.
  4. Del dejen i to runde kugler, og pak dem hver især ind i husholdningsfilm, og kom det på køl i en time.
  5. Rul dejen ud i to cirkler, og del dem i hver 12 lagkagestykker.
  6. Kom lidt nutella og marcipan i hver stykke, i den bredde ende, og rul dem fra den bredde ende ned mod den tynde spids.
  7. Kom hornene på bageplader med bagepapir, 12 stk. på hver bagelade. Pensle hornene med et sammenpisket æg og drys med hakket mandler. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter.