mandag den 2. juli 2012

Appelsin-citron marmelade

6 appelsiner
3 citroner
1 l vand
1 kg melis (kom dog ikke alt sukker i på en gang, men smag dig frem hvor sød du ønsker den)
4 stk. vaniljestang
15 cm revet frisk ingefær
4 dl. hyldeblomstsaft utyndet
1 dl. mørk rom
1/2-1 lille brev rød melatin (alt efter hvor tyk du ønsker marmeladen)

Man kan bruge 6 appelsiner og 3 citroner eller hvilken som helst blanding.
  1. Vask frugterne grundigt. 
  2. Halver frugterne og skær den hvide midter hinde ud. Skær frugterne i tynde skiver på den ene led, og skær derefter på den anden led, så de bliver til små tern.
  3. Frugttern, saft, vaniljekorn skrabes ud af stangen, samt stang, ingefær og vand stilles tildækket et halv til et helt døgn. Således bliver marmeladen aldrig bitter selv om udblødningsvandet bruges. 
  4. Det hele koges under låg ¾ – 1 time, til skallen er mør. 
  5. Det meste af sukkeret drysses i og koges med i 5 min. 
  6. Kom rommen i og rør et par minutter.
  7. Melatin og resten af sukkeret blandes godt, drysses i og koges med i 2 min. Skummet fjernes og marmeladen hældes i varme, atamonskyllede glas, der lukkes til med det samme.