tirsdag den 13. november 2012

Koldhævet Ølandshvede brød

1 stk. brød

6 dl. vand (kun 5 dl. hvis du ikke kommer HUSK i dejen)
140 g. durummel
400 g. ølandshvede
200 g. grov ølandshvede
1 spsk. honning
15 g. salt
20 g. HUSK (loppefrøskaller, som gør brødet mere fiberrigt og svampet)
15 g. gær

  1. Opløs gæret i vandet og kom honning i.
  2. Tilsæt, durummel, grov ølandshvede, salt og HUSK og rør godt.
  3. Kom ølandshvede i og ælt det på maskine i mindst 10-15 minutter.
  4. Kom dejen i en skål smurt med olie og læg et opvredet hviskestykke over dejen og stil den i køleskabet natten over.
  5. Tænd ovnen på 250 grader, når ovnen er forvarmet, kom så dejen på en varmplade med bagepapir eller mel og drys lidt durummel på toppen (se om du kan få dejen ud af skålen uden at røre for meget ved den, brug evt. en dejskraber til at løsne den i siderene). Bag i 10 minutter ved 250 grader. Skru derefter ned på 190 grader og bag i 40-65 minutter. Sæt en skål med vand ind sammen med brødet (det giver brødet en sprød skorpe).