torsdag den 21. februar 2013

Chokolade pandekager med chokoladesauce

6 æg
400 g. mel
4 dl. mælk
4 dl. hvidt juleøl (eller danskvand)
2 spsk. vaniljesukker
4 spsk. sukker
2 tsk. kardemomme
1 kns. salt
60 g. kakao

Sovs
100 g. mørk chokolade 70%
4 dl. sødmælk

  1. Kom mælk, æg, sukker, vaniljesukker, kardemomme, salt i en blender og blend det hele sammen.
  2. Kom så kakaopulver i og kør igen, hvorefter melet tilsættes og det hele køres sammen til en ensartet masse.
  3. Hæld massen over i en skål og bland øllet i og rør det sammen. 
  4. Kom det hele på køl ca. 1 time.
  5. Varm en pande og steg lidt smør af, hvorefter pandekagerne bages på begge sider på en slip let pande. Kom pandekagerne på en tallerken efterånden som de bliver bagt, og hold dem varme ved at komme et stykke folie over dem.
  6. Lav chokoladesaucen ved at varm mælken op i en gryde og hælde det over chokoladen som er brækket i mindre stykker i en skål. Rør i det til chokoladen er smeltet og saucen er glat og blank. 
Serveres evt. med is.