tirsdag den 2. august 2011

Foccacia burgerboller*

50g. gær
7 dl. vand
20g. HUSK ((loppefrøskaller) Kan undlades, men tilsæt så 1 dl vand mindre)
1/2dl. olie
2 tsk. salt
2 dl. grahamsmel
2 dl. durummel
ca. 8 dl. hvid hvedemel (tilsæt kun det hele hvis dejen ikke bliver for tør).
2 dl. solsikkekerner, samt solsikkekerner til at drysse på toppen
vand eller æg til at pensle med

  1. Udrør gær i vandet og tilsæt derefter salt og HUSK, rør det hele sammen. 
  2. Kom olie, grahamsmel og durummel i og rør godt sammen.
  3. Tilsæt hvid hvedemel lidt af gange og ælt til det hele er æltet godt sammen til en ensartet dej.
  4. Dæk dejen med et hård opvredet viskestyke og stil den et lunt sted og hæve i ca. 1 time.
  5. Ta dejen ud på bordet og del stykkerne i ca. 24 stykker eller den ønskedet størrelse. 
  6. Sæt foccacia bollerne på en bageplade og tryk dem flade til de er ca. 1 cm tykke.  Lad dem hæve ca 15-30 min.
  7. Pensel bollerne med lidt vand eller æg og drys med solsikkekerner på toppen.
  8. Bages i en forvarm ovn på 250 grader på varmluft i ca. 15 minutter.