fredag den 9. september 2011

Thai kokossuppe

ca. 2 personer

1 ds. kokosmælk ikke light (da light kokosmælk bare er blandet op med mere vand og dermed mindre kokosmælk.)
1/2 l. vand
3 stk. solmodne tomater, hakket i tern
1-2 stk. stænger citrongræs, meget fint hakket.
saft fra 1-2 stk. lime
4 stk. limeblade
5 cm. revet ingefær
3 spsk. fiskesovs
1 stk. hakket chili, hak den ikke for fin for så kan du fiske chilien op igen, hvis det bliver for stærk.
2 tsk. karry
3 spsk. olie.
4 stk. forårsløg i små tern
100g. bønnespirer
200g. champignoner i skiver
1 bouillon terning
300-400g rejer eller kylling i tern. Krydre gerne kylling tern med salt og peber inden det steges.
1 bundt koriander

  1. Brænd karryen af i olie, tilsæt derefter forårsløg og tomater og rør et par minutter. 
  2. Tilsæt resten af ingredienserne undtaget koriander og rejer og lad det simre i 30 minutter (hvis du bruger kylling, så steg det næsten færdigt på panden og lad det koge med i suppen 10 minutter inden servering). 
  3. Inden servering tilsættes koriander og rejer.