mandag den 28. november 2011

Nøddesmåkager

15 stk.

250 g. nødder gerne blandet; mandler, valnødder, hasselnødder, paranødder
1 dl. tørret frugt hakket f.eks. dadler, rosiner eller tranebær
75 g. hvidhvede
2 spsk. hørfrø
1 dl. vand
Korn fra 1-2 stk. vaniljestænger (eller 2 spsk. vaniljesukker, hvis man ikke er diabetiker.)
evt. 1/2 tsk. kanel
evt. 1/4 tsk. kardemomme
  1. Hak det tørret fugt og læg det i blød i vandet i ca. 30 minutter sammen med vaniliekorn og stang. 
  2. Hak nødderne med en kniv og bland det med melet.
  3. Tag vaniljestangen op og kom hørfrø i og rør det hele sammen. Bland nu melet og nødderne med fugtmassen i vandet og rør så det hele bliver blandet godt sammen.
  4. Tag en spiseskefuld og form massen som en kugle, og kom dem på en bageplade med bagepapir og mas kuglerne flade med en gaffel eller håndfladen.
  5. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 175 grader i 15-20 minutter.
  6. Køl kagerne af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.