torsdag den 28. juni 2012

Madmuffins

24 stk.

4 dl. grahamsmel
6 dl. hvedemel
4 æg
100 g olie
4 1/2 dl. skummetmælk
3 tsk bagepulver
1 tsk. havsalt, hvilket undlades hvis man bruger bacon

Fyld:
200 g stegt bacontern, skinkestrimler, pølsetern, salamitern eller
200 g grøntsager som peberfrugter, løg champignoner i tern
4 dl. revet eller smuldret ost; chellet, feta, gauda, parmasan etc.
8 spsk. pesto eller krydderurter, salvie, purløg, basilikum, oregano, timian etc. Tørret kan også fint bruges.
2 d. hakket soltørret tomater eller oliven
evt. lidt tørret chili
  1. Bland begge slags mel, salt og bagepulver sammen og tilsæt så mælk, æg og olie, og rør det hele godt sammen.
  2. Kom fyld i og rør igen.
  3. Smør nogle muffinsforme af silikone med lidt olie.
  4. Kom dejen i formene og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Stik en kødnål i muffinen for at se om den er nok, kommer der dej med op på kødnålen, så skal den have lidt mere.
Tips:
Jeg deler gerne portionen inden fyldet skal i,  for at komme forskelligt slags fyld i dejen, og på denne måde, have lidt forskelligt at vælge imellem.

Super til frokost, madpakken, børnefødselsdag, eller til lige at have i fryseren.