mandag den 18. juni 2012

Madtoppe med bacon og ost

8 stk.
2 dl. hvedemel
1 tsk. bagepluver
25 g olie
1/2 dl. skummetmælk
75 g. revet eller smuldret ost; feta, parmasan, cheddar, gauda, gruyere ost
75 g. bacontern
1/2 bundt urter; purløg, salvie, timian, rosmarin, basilikum etc., finthakket
evt. chili

  1. Steg baconet sprødt og lad dryppe af på noget køkkenrulle.
  2. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  3. Bland mel og bagepulver sammen med olie og mælk.
  4. Bland så det stegte bacon i sammen med ost og kryderurter.
  5. Tril dejen til kugler, og kom dem evt. i muffinsforme, der er smurt lidt med olie i bunden eller kom dem på en bageplade med bagepair.
  6. Bag dem i ovnen i ca 10-12 minutter.
  7. De er bedst lune og kan fint fryses, hvorefter de lunes i ovnen inden servering ved 200 grader i 10 minutter.
Hvis du ikke ønsker at bruge kød, så kom evt. peberfrugt i små tern i, i stedet for, men kom så 1/2 tsk. havsalt i dejen.