torsdag den 7. marts 2013

Biscotti med mandler og mørk chokolade*

ca. 60 stk.

250 g. lys rørsukker
350 g. hvedemel
3 æg
200 g. mørk chokolade 70%, hakket
200 g. mandler, grofthakket
2 tsk bagepulver
skal fra 2 appelsiner, fintrevet
1 vaniljestang, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker, så kornene bedre bliver delt.
  1. Bland mel, rørsukker, vaniljesukker, appelsinskal og bagepulver sammen.
  2. Rør æggene i, en af gangen, derefter mandler og chokoladen og bland det hele sammen.
  3. Del dejen i 4 klumper og rul dem til en aflang pølse, og kom to på en bageplade med bagepapir. Tryk pølsen let flad, så de bliver ca. 4 cm tykke, og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 20-25 minutter til de er gylden.
  4. Tag kagepølserne ud og lad dem køle af på pladen i 20 minutter, hvorefter de skæres skrå med 1-2 cm tykkelse og bag dem i 8 minutter, hvorefter de vendes om på den anden side og bages i yderligere 10 minutter.
  5. Tag kagerne ud og lad dem køle af på en bagerist.
Biscotti opbevares i en lufttæt beholder.